U Zadru okrugli stol o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa športa

U Zadru okrugli stol o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa športa

Središnji državni ured za šport organizirao je danas u Zadru okrugli stol na temu javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. koji je prvi razvojni akt planiranja i važno ishodište promišljanja i ostvarivanja budućnosti hrvatskog športa.

Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za šport.

„Ovo je već treća radionica odnosno predstavljanje ovog značajnog dokumenta, strateškog, koji nažalost od samostalnosti Hrvatske nije donesen. Nadam se da ćemo ovim dokumentom i potaknuti sve one koji obnašaju taj dio funkcija bilo u sportskom ili političkom smislu u županijama i gradovima kako bi na pravi način osmislili nove projekte koje ćemo mi pokušati prepoznati i podržati na razini centralne države”.

Kada bi se Nacrt prijedloga mogao naći i na glasovanju u hrvatskom Saboru.

„Na jesen ja mislim da bi to trebalo ići na glasovanje u Sabor, samim time onda bi započeli i akcijski plan a to je prvenstveno novi Zakon o sportu ali i sve mjere koje smo predvidjeli ovim akcijskim planom kako nešto važno možda ne bismo izostavili”.

Na okruglom stolu sudjelovalo je četrdesetak sportskih subjekata iz Zadra. Vučić je najavio da će sljedeći gradovi kojima će predstaviti ovaj akcijski plan biti Varaždin, Rijeka i Osijek.

 

 

Komentari