U Zadru se predstavio dr.Ante Simonić

U Zadru se predstavio dr.Ante Simonić

A.Simonić (photo)

Svoju kandidaturu za predsjednika RH, u Zadru je sinoć predstavio dr.Ante Simonić. Na izbore izlazi kao nezavisni kandidat jer želi stvoriti političku klimu u kojoj će se postići barem minimalni konsenzus oko temeljnih pitanja, kao što su mladi, zapošljavanje, znanost, izvrsnost.

Riječ je o bivšem saborskom zastupniku HSS-a, potpredsjedniku Vlade u mandatu Ivice Račana koji je jedno vrijeme obnašao i dužnost hrvatskog veleposlanika u Kini.

U utrku za predsjednika, uključio se zbog loše ekonomske i demografske situacije u zemlji. Napominje i kako izlazi kao nezavisni kandidat jer na političkoj sceni obilježenoj podjelama treba postići barem minimalni konsenzus oko temeljnih pitanja, kao što su mladi, zapošljavanje, znanost, izvrsnost.

Od velikog broja iseljenih ljudi, nepovjerenja u pravosuđe, problema korupcije, do štrajkova u raznim resorima - sve to govori o velikoj krizi u društvu - napominje dr. Ante Simonić. To su temeljni razlozi zašto sam se uključio, vjerujući da itekako mogu pomoći, imajući viziju kako iz krize izaći. Treba se okrenuti budućnosti, i tu budućnost temljiti na izvrsnosti, poduzetnosti, znanju, novim tehnologija, robotici... 

Ovlasti predsjednika su velike, on se brine za redovito i usklađeno djelovanje državnih institucija i surađuje s Vladom.Za korak naprijed nužan je konsenuzus na političkoj sceni oko važnih pitanja: 

To je moj program, biti osoba, institucija koja može okupljati i lijeve i desne i definirati temeljne prioritete u ovoj zemlji, kao i zauzet se da o nekim temama više ne raspravljamo u političkoj sferi, primjerice o nedavnim ratovima, hvala bogu pobijedili smo u oba rata.... cilj politike je riješiti problem, a njih ima puno.....

Na međunarodnom planu želi povećati vidljivost Hrvatske, dio smo Europske Unije, NATO saveza, sa susjednim zemljama treba graditi odnose, od sukoba nema ništa. Kreirajmo svoju budućnost, ovo je trenutak koji treba iskoristiti - poziva dr. Ante Simonić.

Prilog:

Komentari