U zagrebačkoj Tvornici:Tribute to Sid Vicious

U zagrebačkoj Tvornici:Tribute to Sid Vicious

U zagrebačkoj Tvornici Kulture 1. veljače će se, pod nazivom "Sid Lives!", obilježiti 35. godišnjica smrti punk rock legende Sida Viciousa, u sklopu koje će nastupiti tribute bend The Sex Pistols Experience te će biti održana izložba slika "My Way" slikarice Jasmine Krajačić, na kojoj će biti izložena velika platna s portretima Sid Viciousa, Sex Pistolsa i ostalih punk rock heroja.

Basista legendarnih Sex Pistolsa Sid Vicious uspio je u svojem kratkom životu i još kraćoj karijeri, zahvaljujući prepoznatljivom imageu, ekstremnom ponašanju i izjavama "bez dlake" na jeziku, postati punk rock ikonom i idolom punkera i svih rock buntovnika.
Umro je 2. veljače 1979. od predoziranja heroinom u 21. godini, a jegov lik se i danas upotrebljava u mnogim medijima i reklamama.
The Sex Pistols Experience predstavljaju kao jedan od najcjenjenijih tribute bendova današnjice. S više od tisuću odsviranih koncerata, The Sex Pistols Experience pokušavaju biti poput pravih Pistolsa iz 1977. godine, najturbulentnijeg razdoblja u povijesti benda i godine proboja punka i Pistolsa na svjetsku rock pozornicu.
U sklopu obilježavanja godišnjice smrti Sida Viciousa, u Tvornici će biti održana i izložba slika zagrebačke slikarice Jasmine Krajačić pod nazivom "My Way".

"Izložbu 'My Way' pripremala sam neke dvije godine i to mi je definitivno jedan od najjačih ciklusa tematski, ali i likovno. Mislim da sam u te radove utkala vrlo jake emocije jer sam osobno svojevremeno prolazila kroz sve te punk i post punk faze, i tad opčinjena svojim idolima, i dan danas vučem sklonosti prema stilu, glazbi i ljudima koji su živjeli taj život, iskreno i bez predrasuda. Punk kao tema je samo medij kroz koji se vremeplovom vraćam u svoje djetinjstvo uz jaku nostalgiju i prisjećanje na bolju prošlost", ističe Krajačić u opisu izložbe.

U katalogu izložbe autorica je istaknula kako je pokušala oživjeti ikone punk kulture jer je njihov utjecaj na današnju modu i glazbu itekako značajan. Izložba je prodajnog karaktera, pa će se izložena platna moći kupiti ili naručiti od autorice. Kao uvod u večer posvećenu Sidu Viciousu i Sex Pistolsima nastupit će zagrebački old school punkeri Eksodus, a DJ Tomi Phantasma puštat će prije i nakon koncerta punk rock i new wave hitove.

Komentari