U Žigljenu uskoro kraće kolone za ukrcaj

U Žigljenu uskoro kraće kolone za ukrcaj

ilustracija: Dalibor Urukalović, Pixsell

Projekt koji će danas ministar Butković potpisati se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen u sklopu kojeg će se produžiti i rekonstruirati obala, kako bi se omogućio prihvat većih plovila ali i mogućnost pristajanja pri lošijim vremenskim uvjetima.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković će u Novalji na otoku Pagu potpisati Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen - najavili su iz resornog ministarstva: 

Uz ministra Olega Butkovića, Ugovor će potpisati ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata, Tomislav Petric i ravnatelj Igor Vidas, ispred Lučke uprave Novalja, koja je ujedno nositelj Projekta. Također, na potpisivanju će sudjelovati i župan Darko Milinović kao i gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Prije potpisivanja ugovora u 11.30h predviđen je obilazak lokacije gradilišta, odnosno, trajektnog pristaništa  Žigljen, dok će se svečanost potpisivanja Ugovora održati u Gradskoj vijećnici Grada Novalje, s početkom u 12.00h i bit će otvorena za javnost.

Projekt se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen u sklopu kojeg će se produžiti i rekonstruirati obala, kako bi se omogućio prihvat većih plovila ali i mogućnost pristajanja pri lošijim vremenskim uvjetima. 

Projekt rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa dio je velikog investicijskog ciklusa koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a sve s ciljem povezivanja otoka, povećanja kvalitete života i zadržavanja stanovništva. Ukupna vrijednost ovog Projekta iznosi 73,4 milijuna kuna, od čega će Lučka uprava Novalja, kao korisnik dobiti 62,4 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda, a ostatak financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz vlastitog proračuna.

 

Komentari