Umjesto krštenja, na Kornate na hodočašće

Umjesto krštenja, na Kornate na hodočašće Umjesto krštenja, na Kornate na hodočašće

Obitelj Anklin

Mirjana Alaburić iz Zadra, koja je dobar dio života provela u Švicarskoj, žarko je željela pomoći svojoj kćerci Marini oko organizacije krštenja njezinih blizanaca na Kornatima, točnije u crkvici Gospe od Tarca.

Tamo se naima Marina prije 14 godina vjenčala sa svojim suprugom, Švicarcom Michaelom Anklinom.  Nama je to posebno mjesto. I tada prije 14 godina zavitovala sam se da ću tu krstiti svoju djecu, ispričala nam je Marina.

No, nenadano su se ispriječili problemi. Iako je sve bilo isplanirano za petak, pa su doputovali i brojni prijatelji iz Švicarske, na Kornate se nije moglo zbog vojne vježbe. Krštenje su morali prebaciti za danas. No, i tu se stvorio problem, jer nisu mogli pronaći slobodnoga svećenika koji bi jednogodišnje blizance Lorina i Majlu krstio na Kornatima.

Jedino što im je preostalo da dječica sakrament prime u katedrali Svete Stošije. Ali Kornati nisu propali, jer su svi nakon krštenja otplovili Gospi od Tarca na hodočašće. Prije toga organiziran je domjenak na Morskim orguljama, a od dvoje malenih blizanaca nisu se razdvajali stariji brat i sestra, Denis (14) i Livia (9). 

Komentari