Umjetnošću protiv koronavirusa

Umjetnošću protiv koronavirusa Umjetnošću protiv koronavirusa

45 djela više od 35 zadarskih slikara i skulptora danas su izložena u Gradskoj loži a potom će biti na web stranicama Narodnog muzeja gdje će bitu upriličena prodaja kako bi se skupila sredstva za pomoć zadarskoj bolnici u opremi u borbi protiv koronavirusa.

 

Humanitarna akcija prvotno je bila zamišljena kao aukcija ali zbog nastale situacije prebačena je internetske stranice Narodnog muzeja. Svakom umjetniku u jeku korona krize potreba je pomoći a prvi se prije više od mjesec dana odazvao slikar Mate Ljubičić.

" Shvatio sam da nije u redu da samo ja sudjelujem u akciji pa sam pozvao ostale kolege redom prijatelje te smo uspjeli skupiti 45 djela a od toga 4 od kolekcionara."

Cilj je zaštitna oprema a respiratora ima dovoljno i oni su već naručeni. Konkretno, maske, rukavice i zaštitna uniforma su prioritet rekao nam je prvi čovjek zadarske bolnice Željko Čulina:

" Kod obrade jednog pacijenta koji je bio u Covid situaciji potrebno je i do 20 tak kompleta uniformi. U početku smo imali strašno velikih problema na nabavkom opreme koju smo plaćali do 10 ili 20 puta više od normalnih cijena".

Digitalni katalog sa slikama bit će postavljen na web stranicama Narodnog muzeja sa imenima autora i cijenama a uplaćeni novac ići će izravno na račun bolnice dok će platitelju slika bit isporučena. Propisno kako treba u ovim vremenima, biranje i plaćanje na daljinu.

 

 

 

 

Komentari