Unatoč povećanim potrebama krvi je dovoljno!

Unatoč povećanim potrebama krvi je dovoljno!

Tijekom ovoga tjedna organiziraju se dodatne akcije darivanja krvi. Ipak, nema mjesta zabrinutosti, zadarska Opća bolnica ima dovoljno zaliha.

Unatoč povećanom broju stanovništva na zadarskom području, pa tako i većim potrebama za zdravstvenom skrbi zadarska Opća bolnica raspolaže sa dovoljnim zalihama krvi. Iako je nedavno upozoreno na nedostatak nula pozitivne krvne grupe dr. Marijana Nadinić s Odjela transfuzije kaže kako krvi i krvnih pripravaka sada ima dovoljno: Stanje je zadovoljavajuće. U jednom je trenutku bila pojačana potrošnja nula pozitivne, pa smo apelirali na davatelje i zahvaljujići upravo njima i taj smo problem riješili. 

A s obzirom da iz Udruge darivatelja krvi Kalelarga organiziraju izvanrednu akciju darivanja krvi pitamo dr Nadinić je li to razlog za zabrinutost: Panike nema, krvi ima dovoljno. Potrošnja je udvostručena s obzirom na sve prometne nesreće koje se događaju ljeti, a tu su druge potrebe pacijenata za krvlju. Potrošnja je veća pa se upravo zbog toga želimo osigurati.

Za sve stare i nove darivatelje podsjetnik da se krv može darivati svakim radnim danom na Odjelu tzransfuzije od 7,30 do 14 sati, a srijedom tijekom cijelog dana do 19 sati.

Komentari