Uskoro potpisivanje ugovora za još jedan vrijedan projekt

Uskoro potpisivanje ugovora za još jedan vrijedan projekt

Za desetak dana trebao bi biti potpisan ugovor za izgradnju novog Poduzetničkog inkubatora, projekt vrijedan preko 24 milijuna kuna i sufinanciran novcem iz europskih fondova. U Inovativnom Zadru koji vode ovaj projekt su zadovoljni, no svjesni su i posla koji im još predstoji.

Postojeći inkubator postao je premali za zainteresirane zadarske poduzetnike. Pokazao je to i netom završeni natječaj za smještaj u poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu. Nova 3 stanara inkubator bi trebao dobiti do kraja tjedna. A novi inkubator imat će prostora za sto radnih mjesta kaže zadarski gradonačelnik Branko Dukić:

 

gradonačelnik Dukić

U Inovativnom Zadru koji vode ovaj projekt su zadovoljni, no svjesni su i posla koji im još predstoji.  Voditeljica sektora razvoja poduzetničke infrastrukture Inovativnog Zadra Ana Odvitović:

 

Ana Odvitović

Namjera je, na temelju višegodišnjeg iskustva s postojećim inkubatorom, proširiti postojeće kapacitete poduzetničke infrastrukture i poboljšati prateće usluge gradnjom novog kompleksa, odnosno specijaliziranog inkubatora za sektore visoke dodane vrijednosti, koji bi pružao usluge i davao podršku start – up poduzećima koja razvijaju inovativne proizvode, te malim i srednjim poduzećima za razvoj i iskorištavanje potencijala zadarske regije.

Komentari