V. Kobešćak, trener VK Jug: Bravo Zadre, samo tako naprijed

V. Kobešćak, trener VK Jug: Bravo Zadre, samo tako naprijed

Foto: DuList.hr

Zadarski vaterpolo, točnije njegovo buđenje prati se itekako i u ostalim gradovima diljem Lijepe naše. Posebno nas je zanimalo mišljenje s juga, ljudi iz dubrovačkog VK Jug. Što reći novo o „jugašima“ a da već se ne zna. Aktualni su europski i državni prvaci, osvajači regionalne lige i domaćeg Kupa.

Trener Dubrovčana, Vjekoslav Kobešćak rado je dao svoje viđenje i aktualnog stanja zadarskog vaterpola.

„Zadar je definitivno jedna pozitivna pojava na vaterpolskoj sceni Hrvatske. Shvatili su da je najvažnije pokrenuti rad sa mladima jer dobro organizirane mlađe selekcije su jedini siguran temelj kluba. Kada znamo koliko se kod nas želi u sportu ostvariti uspjeh preko noći, umjesto sistemom i dugoročnim radom, onda zaslužuju svaku pohvalu. Njihovi rezultati u mlađim selekcijama pokazuju da imaju stručan kadar. Uspjeli su mnogim natjecanjima ostaviti puno veće klubove iza sebe, tako da njihovi rezultati više nisu iznenađenje nikome“.

Od ove sezone Zadrani su odlučili napraviti još veći iskorak. Krenuli su sa igranjem A-2 regionalne lige.

„Njihov nastup u A2 ligi je dobra nadgradnja i hvale vrijedan potez kluba. Pokušaj iskoraka, po meni u pravom trenutku. Vjerujem da će imati koristi od nastupa i volio bi da zadrže ambiciju i u budućnosti. Dapače, svojim potezom vjerojatno otvaraju put i ostalim (uvjetno rečeno manjim klubovima) poput KPK,Galeba, nekog slavonskog ili istarskog kluba da se odvaže za nastup u seniorskom vaterpolu“.

Petak, subota i nedjelja donose na zadarskom bazenu završnicu prvenstva Hrvatske za kadete.

„Što se tiče završnice kadetskog prvenstva, Zadar je pokazao na puno većim natjecanjima (FF Kupa RH-a,FF regionalne lige, utakmice reprezentacije) da je vrlo kvalitetan domaćin, prema tome nema razloga da to ne bude i sada. Kadeti su generacija koja u ovom trenutku na nivou Hrvatske izgleda vrlo perspektivno a posebno me veseli što je Jug na samom vrhu kvalitete u toj generaciji.  Ne sumnjam da će Zadrani doći u velikoj mjeri na bazen i uživati u potezima mladih nada. Puno sreće svima i neka pobjedi najbolji“.

 

Komentari