Večeras počinju ljetni susreti na kazališnim daskama

Večeras počinju ljetni susreti na kazališnim daskama

foto: hnk-zadar.hr

24. Zadarsko kazališno ljeto će trajati do 2. kolovoza. Večeras ga otvara nagrađena hit predstava Teatra Exit, TAKSIMETAR u adaptaciji i režiji Matka Raguža i to u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat.

Riječ je o izuzetnom dramskom tekstu jednog od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije, Gorana Vojnovića koji u duhovitoj maniri progovara o ružnoj hrvatskoj stvarnosti. Osim galerije uzbudljivih likova u maestralnoj interpretaciji Zijada Gračića i Roberta Budaka, u ovoj gorko-slatkoj hit predstavi skriva se duboki sloj socijalne drame. Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, glazbu i video Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Dragan Micić.

Doznajte što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera; od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije; novopečenog „japija“ i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo!

 

Komentari