Većina nastavnika podržala štrajk, sutra nastava ipak normalno

Većina nastavnika podržala štrajk, sutra nastava ipak normalno Većina nastavnika podržala štrajk, sutra nastava ipak normalno

HRT Zadar

U zadarskim školama većina nastavnika odazvala se štrajku. Pojedini ravnatelji još jučer su uredno obavijestili tko planira održati nastavu. Vrata škola su otvorena. U osnovnoj školi Petra Preradovića na Poluotoku jutros se pojavilo svega nekoliko učenika koji su zbrinuti.

U susjednoj Prirodoslovnoj grafičkoj školi tek jedna profesorica nije u štrajku - izvijestio nas je ravnatelj Tomislav Grbin.  Još jučer na mrežnim stranicama srednje škole Vice Vlatkovića dana je obavijest kako dvoje nastavnika neće sudjelovati u štrajku, te da će se ti predmeti održati.

Kako smo se jutros uvjerili, pred vratima ponajviše srednjih škola, ipak se pojavio veći broj učenika koji se ubrzo i razišao.

 

Sutra će se u zadarskim školama nastava vrlo vjerojatno održati, dobili smo potvrdu iz nekoliko izvora.

Podsjećamo, sindikalisti su najavili da će štrajk biti cirkularan. To znači da će prvi dan cijela Hrvatska biti u štrajku, a zatim svaki dan po nekoliko županija i oba sindikata. 

Više u tonskom isječku:

 

NOVO Stigla je i službena najava. Sutra će štrajkati škole u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Anketa:

Komentari