Velik interes Zadrana za lutkarske predstave

Velik interes Zadrana za lutkarske predstave Velik interes Zadrana za lutkarske predstave

PR foto

S prvim novogodišnjim danima krenula je još jedna manifestacija "Sunce na Poluotoku" Kazališta lutaka Zadar. Ove godine sunce će zasjati malom broju gledatelja jer prema posljednjim epidemiološkim propisima u Kazalištu može biti 15 posjetitelja.

- Najljepše je čuti taj žamor, dječji smijeh, to pljeskanje nakon završene predstave. Doista je teško i svaka čast našim glumcima, ali to je to. Tu smo, prisutni smo, radimo u malom broju ali sa srcem, rekla nam je Sanja Krpeta iz Kazališta lutaka.

Uz popularne dječje predstave "Tri praščića", "Crvenkapicu" i "Juhu od bundeve", zadarski lutkari pripremaju i malo iznenađenje

- Možemo napomenuti da 16. i 17. 1. stavljamo na repertoar predstavu "Pale sam na svijetu" . Naš kolega radi na obnovi predstave pa ćemo imati još jednu predstavu na našem repertoaru.

Ukoliko ste ostali bez ulaznica, nema razloga za brigu.

- Mi ćemo predstave koje su rasprodane ponavljati kroz sljedeće tjedne. Ostat ćemo i dalje u ovom obimu rada. To znači da ćemo za građanstvo imati predstave srijedom u 18 sati te subotom i nedjeljom u 11 sati, poručila je Sanja Krpeta, voditeljica marketinga zadarskog Kazališta lutaka.

Na pitanje kakvi su planovi zadarskih lutkara u novoj 2021. godini Krpeta je rekla kako pripremaju novu premijeru za proljeće, te nastavljaju suradnju s Gradskom knjižnicom Zadar. 

-Stvarno smo jako sretni što smo u trenutku kad je nastupio lockdown u ožujku ostvarili suradnju s Gradskom knjižnicom. Ukupno je pročitano preko 60 pripovjetki online. Gradska knjižnica je odabirala naslove, a naši su glumci čitali priče pa smo cijelo vrijeme bili prisutni u trenucima kad nismo mogli imati vlastite predstave. 

 

Komentari