Vesele torbe umjesto plastičnih vrećica

Vesele torbe umjesto plastičnih vrećica Vesele torbe umjesto plastičnih vrećica

foto: ekozadar.hr

Učenici prvih razreda Osnovne škole Šime Budinića oslikavali su platnene torbe što je dio kampanje za smanjenje korištenja plastičnih vrećica u svakodnevnom životu. Radionicu je provela udruga Eko-Zadar.

 

Udruga "Eko - Zadar" je i ove jeseni provela edukativno-kreativne radionice oslikavanja platnenih torba u sklopu projekta "Reciklirajmo zajedno" kojeg provodi u suradnji s s Čistoćom d.o.o. Učenici prvih razreda OŠ Šime Budinića oslikavali su platnene torbe što je dio kampanje za smanjenje korištenja plastičnih vrećica u svakodnevnom životu.

                   Kreativne ručice oslikale su pregršt veselih vrećica koje su obećali uvijek sa sobom nositi u trgovinu. Edukativno-kreativne radionice koje se provode u nižim razredima osnovnih škola za cilj imaju podizanje ekološke svijesti i edukaciju o cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. Edukacijom započinjemo u najranijim godinama kako bi zajednički odgajali ekološki osviještene i aktivne sugrađane/ke, rekla je članica udruge „Eko-Zadar“ Linda Šušteršić koja je tijekom prošlog tjedna edukacije provela zajedno s Atanom Grbić.


Učenici su po završetku radionice dobili slikovnicu/bojanku „Praktični savjeti Eko mace“, a ukućanima su ponijeli „žutu vreću“ za odlaganje nepovratne plastične ambalaže i „Vodič kroz pravilno odlaganje otpada na području Grada Zadra”, priopćili su iz udruge.

 

Komentari