Veslački vikend na Pagu

Veslački vikend        na Pagu

U organizaciji Veslačkog kluba Pag i Hrvatskog veslačkog saveza 21. rujna, u Pagu će se održati finale Hrvatskog veslačkog kupa u svim disciplinama i uzrastima. Svi pobjednici kontinentalnih i dalmatinskih kupova natječu se za ukupnog pobjednika Republike Hrvatske.

Točan broj sudionika znat će se 18. rujna kada završavaju prijave za natjecanje. Pokrovitelji i suorganizatori finala Hrvatskog veslačkog kupa su Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.

U nedjelju, 22. rujna održat će se Međunarodna regata Osmerci na Pagu, od Zrća do grada Paga, u dužini od 15 km. Organizatori regate su Veslački klub Pag i Hrvatski veslački savez, a pravo nastupa imaju sve prijavljene posade koje mogu biti sastavljene od veslača natjecatelja i veslača rekreativaca. Mogu biti klupske, kombinirane po spolu, ovisno o kategoriji (juniori, seniori, veterani ili kombinirani). Međunarodna veslačka regata Zrće – Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući Martina i Valenta Sinkovića. Pokrovitelji i suorganizatori Međunarodne regate Osmerci na Pagu su Grad Pag, Grad Novalja, Turistička zajednica grada Paga, Turistička zajednica grada Novalje.

Komentari