VIDEO: Daskanje na ninskoj plaži

VIDEO: Daskanje na ninskoj plaži

Dolazak na ninsku plažu Ždrijac izaziva oduševljenje kod morskih adrenalinskih ovisnika. Jer raj je to za sve zanimljive sportove na vodi koji uključuju dasku. Ovoga puta ćemo vas upoznati sa stand up paddlingom koji, za razliku od ostalih, nije nimalo ekstreman. Ali je užitak - neopisiv!

Ninska plaža Ždrijac pravi je mali raj. Za one koji vole pješčane plaže, zabavu u plićaku, a ponajviše za one koji vole sportove na vodi. Wind i Kite surferi ovdje uživaju, osobito kad bura zapuše. No kada je vrijeme tek jedva vjetrovito može se ili učiti ove ekstremnije sportove ili uživati u takozvanom stand up paddlingu koji nije ekstreman, ali se u njemu može jednako uživati. 

Stand up peddaling ili popularnije se zove UP potrebna je daska i samo veslo to je jedan od najjednostavnijih sportova inovacija u posljednje vrijeme. - objašnjava Ivan Barko.

Njegova prošlost se proteže od 40-ih godina prošlog stoljeća kad su surferi da bi hvatali val, da bi bili brži da ne plivaju na dasci uzimali su vesla i tako je nastao SUP.

Zarazan kakav jest brzo se proširio po svijetu. Iako ne izaziva nalete adrenalina poput ostalih sportova na vodi ljubitelji dasaka brzo su ga prigrlili. Za SUP su pogodni rani jutarnji sati, kad je more mirno i kada nema vjetra. Ali taj sport nije rezerviran samo za more.

Daska može biti ona za windsurf ili na napuhavanje, obje će dobro poslužiti. I još dovoljno dugo veslo i pustolovina u kojoj ćete se osjećati kao da hodate po površini vode ili mora može početi.

Komentari