VIDEO: Izvrsne najave za turističku sezonu

VIDEO: Izvrsne najave za turističku sezonu

U Biogradu su se, na godišnjoj skupštini, sastali predstavnici Udruge hrvatskih turističkih agencija. Obilježava udruga 25. obljetnicu postojanja, a koliko su putničke agencije važne za turizam dovoljno govori podatak da su 70 posto turista - agencijski gosti.

Četvrt stoljeća postojanja obilježava i Udruga hrvatskih putničkih agencija. Uz to što u pred i posezoni dovode čak 70 posto gostiju, puničke agencije imaju najvažniju ulogu u destinacijskom menadžmentu, odnosno u tome kako će gost doživjeti odredište. No suočene su s nedostacima u sustavu. Problem postupka oporezivanja najviše ih muči.

Zbog toga što smo ušli u EU stavljen je jedan porez, a naša konkurencija s kojom se mi borimo da bi goste doveli u Hrvatsku to nema - samo da se izjednačimo. - objašnjava Boris Žgomba, iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Žalimo se već 2 godine na to, nadam se da će Ministarstvo financija imati razumijevanja. - kaže Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Od Ministarstva turizma imaju punu potporu. Novi zakon o pružanju usluga u turizmu koji u travnju ide na uvid također bi trebao olakšati njihovo poslovanje.

Mislim da smo se približili rješenjima koja će biti kvalitetna i dosta će poboljšati njihov rad, registracije... sve što je bilo skuplje i teže. - obećaje ministar turizma, Gari Capelli.

Inače od početka godine trustički promet je u plusu. Na svim tržištima imamo dvoznamenkasto povećanje bookinga. Sezona će biti odlična, a Uskrsni praznici, najavljuje ministar, rekordni.

Komentari