VIDEO: Novo ulaganje biogradske Tvornice mreža

VIDEO: Novo ulaganje biogradske Tvornice mreža VIDEO: Novo ulaganje biogradske Tvornice mreža

Tvornica mreža i ambalaže Biograd predstavila je novu poslovnu halu i nove strojeve za šivanje ribarskih mreža. Ukupna vrijednost projekta je 12,2 milijuna kuna od toga je oko 4 i pol milijuna bespovratnih europskih sredstava.

Mreže ribarske, mreže za morske kaveze, brodove, mreže za sport, ambalaža za poljoprivredu. Na suvremenim strojevima izrađuje ih stotinu radnika.

Proizvodi biogradske tvornice traženi su na europskom, a krenuli su i u osvajanje svjetskog tržišta. Tvornica mreža Biograd počiva na tradiciji dugoj 60 godina. Posljednih desetak prihod tvrtke se utrostručio. 

Ovoga časa je izvoz preko 50 posto. Plan je dovesti ga na 60 - 70 posto. Još prošle godine ova tvornica je ušla među 10 najvećih izvoznika robnih izvoza. Prije samo 4 godine oni nisu imali niti 7 milijuna izvoza, a danas su došli na preko 55 ukupnih prihoda, a to je preko 30 milijuna.

Sve to zahvaljujući ulaganjima u proizvodnju s kojima će, kažu, sada kada su je osuvremenili, malo stati i ubirati plodove svojeg rada.

Komentari