VIDEO: Olimpijska bajka zadarskih jedriličara

VIDEO: Olimpijska bajka zadarskih jedriličara

"Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića" naziv je izložbe sinoć otvorene u zadarskoj Gradskoj loži. Posvećena je zadarskim olimpijskim pobjednicima, jedriličarima Svetog Krševana. Putovanje je to kroz više od 20 godina teškog rada, odricanja, treniranja. Put od Zadra do Rija.

Sve ove pehare, a osvojili su ih Šime i Igor, nije bilo lako ni poslagati na stol. Kako li ih je bilo osvojiti.

To je sigurno bilo teže. Taj put na kojem smo skupljali medalje i pehare bio je dobar, zanimljiv, uspješan. Tako da smo ponosni na cijeli put. Od početka do kraja. - kaže Igor Marenić.

Točan broj osvojenih medalja i pehara ovaj skromni dvojac, zamislite, ne zna. Kažu, broje se samo velike medalje. A takvih je 14. Posljednja je ona olimpijska.

Prije toga 13 velikih, svjetskih prvenstava 7, europskih 5. Najvažnije da smo dvostruki svjetski i trostruki europski prvaci. Brojimo zlata, olimpijsko,europska, svjetsko! - nabraja Šime Fantela.

Sve su već osvojili, netko bi pomislio - teško će se biti motivirati za dalje , ali ipak kažu da uvijek može bolje, jače.

 

A da je bilo lako, nije.

Svaki pehar je 1000 km vožnje po Europi kombijem, trailerom, gumnjakom i povratak doma. - prisjeća se Edo Fantela.

Dobro to zna Šimin otac, trener, za ovu prigodu i kustos izložbe. Želja mu je bila pokazati što sve čovjek mora proći da bi osvojio olimpijsko zlato. No nema stajanja.

Kad 20 godina radite ovo nema zaustavljanja, ko težaci koji kopaju, taj kopa dok ga ne pokupe iz vinograda! - dodaje Edo Fantela.

Izložba "Olimpijska bajka" dar je Šimi za njegov 31. rođendan. Može se razgledati do 10. veljače.

Komentari