VIDEO: S ruksakom na leđima

VIDEO: S    ruksakom na leđima

Neke priče jednostavno se pojave same od sebe, takva je i ova koja slijedi. Naša novinarka Ivana Štefelić, dok je iščekivala zadarsku snimateljsku ekipu, susrela je mladog Francuza koji već godinu dana putuje s jednim ruksakom, gotovo bez novca, ali uživa.

Dvadesetdvogodišnji Sebastian iz Marseillea putuje uglavnom autostopom. S prtljagom na leđima i s malo novca već godinu dana živi slobodno i ide kamo ga put odvede. Ovaj put odredište je bio otok Vir, gdje smo ga i mi susreli.

Svaki dan je nova pustolovina, svaki dan dogodi se nešto novo. Poput ovoga sada, nisam ni sanjao da ću biti na televiziji, ali evo, događa se. Kada putujete sami, jednostavno je - samo kažete da. - priča Sebastian.

Potpuno suprotno od onoga kako je Sebastian živio prije nego što je krenuo na ovo neobično putovanje.

Studirao sam, ali sam bio u depresiji, u zaista dubokoj depresiji i trebao sam nešto novo. Prekinuo sam studij i krenuo korak po korak u ovo iskustvo. - kaže mladi Francuz.

Odluku o prestanku studija najteže su podnijeli njegovi roditelji. No za Sebastiana je to bila žrtva koju je bio spreman podnijeti kako bi u svoj život unio radost. I uspio je.

Do sada je tako proputovao ponajprije svoju domovinu Francusku, pa se onda uputio prema Italiji, Sloveniji i sada je ovdje kod nas.

Nakon Vira Sebastian se zaputio prema Zadru. No on ništa ne planira pa tko zna kojim cestama trenutačno putuje i koje ljude upoznaje. Sigurno je jedino da uživa u svojem putovanju toliko da ga želi nastaviti barem još godinu dana.

Komentari