VIDEO: Sve više turista stiže u Zadarsku županiju

VIDEO: Sve više turista stiže u Zadarsku županiju

Podaci o broju gostiju u Zadru za prva tri mjeseca ove godine najavljuju još jednu uspješnu turističku sezonu. I broj iznajmljivača u obiteljskom smještaju u stalnom je rastu. No mali iznajmljivači, posebno oni udaljeniji od grada, još nisu zadovoljni popunjenošću izvan glavne turističke sezone.

U Maslenici, pokraj Zadra, obitelj Martinović posljednjih se sedam godina bavi turizmom. Tijekom sezone, traži se ležaj više, no predsezona i posezona još se teško pune.

Otprilike su za šesti mjesec prve najave. Uložili smo i nastavljamo dalje. Garažu smo opremili za bicikliste, imamo i pribor za pranje, sve. Nadamo se da će se isplatiti taj trud. - kaže Josipa Martinović.

Blizu nam je Velebit, Zrmanja, rafting turizam. Zadar uvijek ima goste, Zadar ima cijelu godinu, mi smo udaljeni od Zadra 26 kilometara i samo da se malo jače to prezentira mislim da bi i mi imali cijelu godinu goste - smatra Niko Martinović.

Upravo tako. Zadar, nakon rekordnog prosinca s 50 posto noćenja više nego lani, i u prvim mjesecima ove godine ostvaruje vrlo dobre rezultate.

Ante Rados, direktor TZ Grada Zadra: Mi imamo povećanje što se tiče dolazaka 17 posto, a 22 posto više noćenja nego prošle godine u istom razdoblju.ante-rados.jpg

 

Goste privlače i manifestacije. Bliži se jedna sportska - festival Zadar outdoor s namjerom promocije zadarske regije kao zone aktivnog odmora.

 

Radi se o festivalu koji okuplja sedam sportskih aktivnosti natjecateljskog karaktera. Počet ćemo s jedrenjem, plivanjem, trčanjem, biciklizmom, sea kajakom na području kanjona zrmanje i raftingom - objašnjava Martina Ljuština.

Očekuje se da će festival privući oko 3 000 posjetitelja. A upravo takvim gostima, izvan glavne turističke sezone, nadaju se i mali iznajmljivači cijele regije.

 

Komentari