VIDEO: Tko su najbolji lutkari?

VIDEO: Tko su najbolji lutkari?

Završena je još jedna Smotra lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koja se prošlog tjedna održavala u Zadru. Najviše nagrada osvojila je predstava Kazališta lutaka Zadar "Karlson s krova" koja je proglašena i najboljom predstavom u cjelini.

 

Na kraju 26. SLUK-a trijumfirali su Zadrani. Predstava "Karlson s krova" redateljice Ljudmile Fedorove dobila je nagradu dječjeg žirija, nagradu za najbolju predstavu u cjelini te nagradu za najbolju mušku glumu - animaciju koja je išla u ruke mladog i darovitog Dominika Karakašića.


Ali i sam rad na predstavi je bio stvarno i osvježavajuć i onakav timski rad kakav je zapravo smišljen u idealu, tako da evo, rodila se i predivna predstava na koju smo svi ponosni i nagrade su to nekako potvrdile. Ali moram se zahvaliti i čestitati svim ostalima i dobitnicima i nedobitnicima jer konkurencija ove godine je stvarno bila iznimno jaka. - kaže Dominik Karakašić, iz Kazališta lutaka Zadar.


Četiri dana šušura Zadar je živio s lutkama. Ukupno je izvedeno 11 predstava, a bili su i gosti iz dalekog Pekinga. Osam je predstava bilo u konkurenciji za nagrade. Lutkari su u središte pozornosti ponovno vratili lutku.

Zahvaljujući predstavama u kojima je likovnost bila iznimno dobro osmišljena nije bilo lako donijeti odluku kojoj predstavi dodjeliti Nagradu "Branko Stojaković" za ukupnu likovnost predstave. Tako je prestižnu nagradu koja nosi ime po zadarskom doajenu lutkarstva dobila predstava "Nije me strah" dječjeg kazališta iz Osijeka.

Komentari