Vina Kraljevskih vinograda u Japanu

Vina Kraljevskih vinograda u Japanu

Četvrtu godinu za redom Vina kraljevskih vinograda predstavljena su u Tokiju, na najvećem sajmu trgovine u Japanu. „Food Table in Japan“ sastoji se od četiri paralelne izložbe - Supermarket Trade Show, Kodawari Food Fair, Delicatessen Trade Show i Gaishoku Food Table.

Kraljevski vinogradi su jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koja je sudjelovala po četvrti put zaredom na sajmu, u svojstvu izlagača. Izvoz  vina Kraljevskih vinograda u Japan započeo je prije pet godina nakon čega se svake godine u veljači predstavlja na najvećem sajmu trgovine u Japanu. Predstavljanje vina u Tokyu, Osaki, Nagasaki, Okinawi i drugim japanskim gradovima, kao i posjete japanskih partnera Zadru i Punta Skali, obuka japanskih studenata u uzgoju vinove loze i proizvodnji vina, dio je dugogodišnjeg projekta promocije ove vinarije u Japanu.

Izložbeni paviljon obišao je i veleposlanik Hrvatske u JapanuDražen Hrastić koji je predstavio turističke i gospodarske potencijale Hrvatske japanskim turstima i gospodarstvenicima. 
Japan je posebno zahtjevno i vrlo zanimljivo tržište za hrvatske vinare koji mogu pružiti autentična vina visoke kvalitete. U Japanu se godišnje popije blizu 400 milijuna litara vina, a u uvozu dominiraju vina iz Europe, među kojima hrvatska vina sve više dobivaju na značaju.

 

Komentari