VIP Wine event cijeli dan u Zadru

VIP Wine event cijeli dan u Zadru

Danas se u hotelu Kolovare održava konferencija vinskih znalaca pod nazivom Wine vip event gdje je upriličena radionica spoja hrane i vina uz vrhunske kulinarske i sommelierske znalce a delicije poput pršuta,sira, tartufa i vina.

Delicije posebno pripremane za probrano vino moći će se  probati na večerašnjem domjenku. Organizator događaja je Dantes Begić a pokrovitelji Ministarstvo turizma i poljoprivrede u partnerstvu sa Hrvatskom obrtničkom komorom.
Radi se o stručnom edukativnom druženju i event je usmjeren prema ugostiteljima, hotelijerima i turizmu općenito. Događanje je koncepiran kao stručna konferencija za ugostitelje, turističke djelatnike, vinare i ljubitelje vrhunskog vina. Riječ se o edukativnim predavanjima sa mogućnošću prezentacija usluga i proizvoda, ali i degustacije autohtonih proizvoda (vina, likera, rakijica, sireva, tartufa pršuta..)
O važnosti gastro i vinskog turizma najbolje govori rimska poslovica: „Da bi upoznao jedan narod, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino!
Ipak, Dantes Begić upozorava da smo daleko od vinskog turizma kakvog gaje renomirane zemlje vina poput Francuske ili Italije ali potencijala imamo a posebno zadarski kraj:

 

"Imate jako jako kvalitetne vinare na ovom području, stvarno je šteta da to nije ranije prepoznato. Imate do desetak vrlo kvalitetnih vinara i trebat će puno raditi da dostignu vinare u Istri". Probati ćemo pomoći".

 

 

Komentari