Višestruko nagrađena klapa Munita, večeras u Zadru na Narodnom trgu

Višestruko nagrađena klapa Munita, večeras u Zadru na Narodnom trgu Višestruko nagrađena klapa Munita, večeras u Zadru na Narodnom trgu

Zadarska klapa Munita dobila čak pet nagrada na sinoć održanom festivalu "Večeri dalmatinske pisme 2019.¨" za svoju pjesmu "Vratit će se naša dica". Munitu danas, u ponedjeljak 22.srpnja možete čuti uživo u Zadru, na koncertu na Narodnom trgu s početkom u 21 sat.

Zdarska klapa Munita okitila se sa čak pet (!) nagrada na sinoć održanom festivalu "Večeri dalmatinske pisme 2019.¨" za svoju pjesmu "Vratit će se naša dica".

Munita je zaslužila prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, kaštelanska ju je publika nagradila drugom nagradom, dobila je i nagradu festivalskog orkestra te nagradu za najbolju izvedbu, a prema riječima organizatora dosad nezabilježenu nisku nagrada u 21 godinu trajanja festivala zaokružila je i nagradom portala "Dalmacija danas".  

Među ostalima, od publike su još nagrađeni su i klapa "Sveti Jeronim" i klapa Spalatos, a od stručnog žirija djevojke iz klapa "Neverin" i "Fjoret".

Klapa je posebno ponosna na činjenicu da je autor glazbe i teksta član klape Vjekoslav Šuljić, a on posljednjih nekoliko godina potpisuje sve Munitine uspješne skladbe. Lani su također nagrađeni na ovom festivalu, za svoju pjesmu "Svako lito" dobili su treću nagradu stručnog žirija i, kao i ove godine, nagradu za najbolju izvedbu, čime su dvije godine za redom potvrdili visoku razinu interpretacije u konkurenciji sjajnih klapa.

 "Vratit će se naša dica" progovara o aktualnom trenutku, u kojem smo suočeni sa masovnim odlaskom naših ljudi. Tu surovu realnost posebno teško i već jako dugo proživljavaju naši otočani, pa je upravo slika opustjelog školja nadahnula autora da sklada pjesmu koja, osim tuge i sjete, ipak nosi i poruku nade - nade u povratak. Pjesma je nekoliko dana prije festivala predstavljena javnosti, a snimljen je i atraktivan glazbeni spot. Članovi se klape nadaju da će pjesma naći put do slušatelja i radijskog etera jer su reakcije za sada vrlo pozitivne, a svi ističu emotivnu poruku koju pjesma nosi u sebi.

 Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić(bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas). Desila se tako uistinu rijetka situacija da su na istom festivalu svi članovi klape bili u prilici preuzeti po jednu nagradu. Interesantna je i činjenica da je Munita samo večer prije imala priliku po treći put za redom nastupiti u finalnoj večeri prestižnog Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a već danas (u ponedjeljak 22.srpnja) održati će koncert na Narodnom trgu u Zadru, s početkom u 21 sat.

 

Komentari