Visković o slučaju silovanja : Ne mogu komentirati je li sudac pogriješio

Visković o slučaju silovanja : Ne mogu komentirati je li sudac pogriješio Visković o slučaju silovanja : Ne mogu komentirati je li sudac pogriješio
Davor Javorović/PIXSELL Davor Javorović/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zbog sumnje da su da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine više puta grupno silovali maloljetnicu iz njihova mjesta, policija je podigla kaznene prijave protiv sedam mladića iz mjesta u blizini Zadra.

Petorica je privedena u petak pod sumnjom da su počinili više kaznenih djela iz oblasti seksualnih delikata, rekao je gladnogovornik Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković. Dvojica se, kaže, samo spominju u kaznenoj prijavi, niti su privedeni, niti su ispitani.

U subotu su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu. Svi su pušteni da se brane sa slobode, iako žive u istom mjestu kao i maloljetnica. Sudac istrage Ivan Marković im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom.

- Naime, on je zaključio da opasnosti od ponavljanja kaznenog djela nema, i što se tiče utjecaja na svjedoke i utjecaja na žrtvu - tu je zaključio da ta opasnost postoji i tu opasnost je zamijenio s mjerama opreza, kaže Visković.

- Mjere opreza se sastoje od zabrane približavanja žrtvi, zabrana bilo kakvog komuniciraja s njom i javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno, dodaje.

Žrtva još nije ispitana, čeka se prijedlog državnog odvjetnika, a Županijsko državno odvjetništvo će se žaliti na odluku suca istrage.

Komentari