Vjeran Simunić novi trener NK Zadra

Vjeran Simunić novi trener NK Zadra

Dino Stanin/PIXSELL

Vjeran Simunić novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Uprava Kluba i gospodin Simunić dogovorili su suradnju do kraja sezone, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u utorak, 14. studenog u 09:30 sati u prostorijama Kluba na stadionu Stanovi, priopćeno je iz NK Zadar.

Press konferenciji će, uz trenera Simunića, nazočiti i Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Vjeran Simunić rođen je 26. travnja 1953. godine u Splitu. Igrao je na poziciji vratara, a trenerskim poslom počeo se baviti 1994., otkada je vodio preko 30 klubova u Hrvatskoj i inozemstvu. Na klupi Zadra bio je već u dva navrata i to u sezoni 2002./03. te 2005. godine. Poseban trag ostavio je u brunejskom klubu DPMM, s kojim je dvaput osvojio singapurski Kup te dvaput bio viceprvak lige, a posljednji klub koji je vodio bio je Imotski prošle sezone.

- Zadar mi je jedan od najdražih gradova gdje sam do sada radio i sretan sam što su nam se putevi nakon 12 godina ponovno susreli. Ispalo je tako da je Zadar u ovom trenutku tražio trenera, ja sam bio slobodan i vrlo brzo smo se dogovorili. Ovaj grad i klub zaslužuju, ne drugoligaša, nego prvoligaša i spreman sam prionuti na posao. Dobro sam upoznat sa situacijom, pratio sam sve. Moramo od prve sljedeće utakmice probuditi zadarski dišpet i krenuti. Prvenstvo je dugo, treba odraditi ova tri kola do zimske stanke najbolje što se može i onda napraviti sve da na proljeće budemo pravi i krenemo po ostvarenje željenog cilja – kazao je Simunić.

Komentari