VK Jadran drugi u ukupnom poretku na regati Kupa Dalmacije u Šibeniku

VK Jadran drugi u ukupnom poretku na regati Kupa Dalmacije u Šibeniku

U Zatonu kod Šibenika održana je druga regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije koja je okupila sve dalmatinske klubove te nekoliko gostujućih klubova. Veslači Jadrana nastavili su s dobrim rezultatima nakon što su na prvoj regati u Splitu bili najuspješniji klub.

Ovaj put u ukupnom poretku regate zauzeto je drugo mjesto, bolji je ovaj puta bio splitski Mornar ali je Jadran i dalje zadržao vodstvo u ukupnom poretku Kupa.

Veslači Jadrana osvojili su ukupno petnaest odličja od čega sedam prvih, četiri druga i četiri treća mjesta te bili najbolji u kategorijama mlađih kadeta i mlađih juniora. Prva mjesta osvajali su Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara seniora, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić dvojcu na pariće kadeta, četverac GIG kadeta u sastavu Toma Rogić, Elvis Vrkić, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot, u samcu mlađih kadeta Đani Švenjak te Lana Barešić u samcu mlađih kadetkinja.

Druga mjesta zauzeli su Leon Mikulić u samcu seniora, osmerac mlađih juniora u sastavu Lovre Lapčić, Frane Bencun, Luka Pera, Luka Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Ivano Sukara od kojih je ovaj puta bio bolji splitski Gusar, zatim četverac na pariće mlađih juniora Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić te Mara Bencun i Lucija Kasap u dvojcu na pariće kadetkinja.

Treća mjesta osvajali su Mirna Dasović u samcu seniorki, Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara juniora, dvojac na pariće mlađih juniora Lovre Lapčić i Luka Ivković te dvojac na pariće mlađih kadeta Luka Stepanec i Stipe Benković.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrto mjesto osvojio je Nikola Tot u samcu mlađih kadeta, peti su u dvojcu na pariće seniora bili Andreas Vaško i Leon Mikulić, Iva Karačić u samcu seniorki, Adrijan Lazanja, Mihael Banić, Andrija Masnić i Filip Mijić u četvercu na pariće mlađih juniora te Duje Kanjer i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Šesto mjesto u samcu seniorki zauzela je Maris Milin, sedma je u istoj disciplini bila Ela Žuvanić kao i Matija Kovačević u samcu kadetkinja.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je 6. travnja u Dubrovniku na stazi u Rijeci Dubrovačkoj.

Komentari