VK Jadran: Jadranaši najuspješniji na otvaranju nove sezone

VK Jadran: Jadranaši najuspješniji na otvaranju nove sezone

Veslači Jadrana uspješno su startali u novu sezonu nastupom na 1. Regati Kupa Dalmacije održanoj u Splitu. Uz ukupnu pobjedu na regati, bili su najbolji i pojedinačno u kategorijama kadeta i seniora, a ostvarili su i najveći broj prvih mjesta od svih klubova koji su nastupili na regati.

Odlične uvjete za veslanje na regatnoj stazi u Spinutu nije omela ni kiša, koja je okupala veslače neposredno pred početak natjecanja.

Jadran je nastupio u svim kategorijama, od mlađih kadeta do seniora, a ukupno je ostvareno sedam prvih, šest drugih i dva treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su Leon Mikulić u seniorskom samcu, osmerac mlađih juniora u sastavu Lovre Lapčić, Frane Bencun, Luka Pera, Luka Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Ivano Sukara, zatim dvojac na pariće mlađih juniorki u sastavu Ivana Sladić i Sara Žuvanić, u dvojcu na pariće kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović, u dvojcu na pariće kadetkinja Mara Bencun i Lucija Kasap, četverac GIG kadeta u satavu Toma Rogić, Elvis Vrkić, Paulo Švorinć, Matej Milin i kormilar Nikola Tot, te četverac GIG mlađih kadeta u sastavu Luka Stepanec, Lovre Kurtin, Duje Kanjer, Stipe Benković i kormilar Ivano Sukara.

Druga mjesta osvajali su Andreas Vaško i Leon Mikulić u dvojcu na pariće seniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara seniora u memorijalnoj utrci koja se održava u spomen na legendu splitskog i hrvatskog veslanja, Zlatka Celenta.

Još su drugi bili Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Luka Pera i Frane Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniora, Đani Švenjak u samcu mlađih kadeta te Petra Babara i Lana Barešić u dvojcu na pariće mlađih kadetkinja.

Treći su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš i Bernard Murtić te Lovre Lapčić i Luka Ivković u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Još su nastupili i zauzeli peta mjesta, Maris Milin, u seniorskom samcu, Dominik Šango u samcu juniora, Adrijan Lazanja, Ante Dukić, Filip Mijić, Andrija Masnić u četvercu na pariće mlađih juniora, Matija Kovačević u samcu kadeta te Nikola Tot u samcu mlađih kadeta. Ela Žuvanić bila je šesta u samcu seniorki.

Nastup u Splitu bio je dobra najava za nastavak sezone i potvrda dobrog rada u zimskom periodu. Sezona Kupa Dalmacije nastavlja se regatom u Šibeniku, koja će se održati 23. ožujka.

Na regati u Splitu veslače su pratili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin, a na ispomoći im je bio i Branko Fain.

Komentari