Vladaju li Hrvatskom neofeudalci?

Vladaju li Hrvatskom neofeudalci? Vladaju li Hrvatskom neofeudalci?
foto: Zoran Gugić foto: Zoran Gugić
foto: Zoran Gugić foto: Zoran Gugić

Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Kandidatkinja Živog zida za zadarsku gradonačelnicu je Jasminka Adžić Sikirić, a kandidat za župana Josip Plazibat. Kandidati su danas predstavljeni zadarskoj javnosti. Predsjednik stranke, Ivan Vilibor Sinčić, kazao je kako je u svim sredinama naišao na isti neofeudalni način upravljanja.

Mogu reći da sam gotovo u cijeloj Hrvatskoj naišao na isti model upravljanja dosadašnje vlasti. U jednom dijelu zemlje je to jedna stranka, u drugom dijelu zemlje je to druga stranka. Ali svugdje vlada taj nekakav neofeudalni model upravljanja, gdje lokalna vladajuća stranka drži sve mogućnosti zapošljavanja, od vrtića, lovačkog društva, uprave komunalnih poduzeća, vrši realni pritisak na realni sektor. - izjavio je predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić. 

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Jasminka Adžić Sikirić je profesorica. Kako je istaknula, majka je jednog tinejdžera ali se smatra i svojevrsnom majkom  sve djece kojoj predaje, kojima je predavala i kojima će predavati. 

Upravo je to i razlog zbog kojeg sam se odlučila politički angažirati i kandidirati. Zapravo strah za budućnost ovoga grada, a budućnost su naša djeca – izjavila je  Jasminka Adžić Sikirić. 

Angažirao sam se jer 25 godina nitko nije mislio na nas – kazao je Josip Plazibat, kandidat Živog zida za zadarskog župana.

Imamo bisere, imamo Jadran, imamo zemlju, imamo sve, ali u zadnje vrijeme naši prijatelji pošalju nasm samo poruke i javljaju nam se s aerodroma, da napuštaju ovaj kraj. Mi to ne zaslužujemo, i ja u ovoj kampanji ću vam i pokazati da mi to možemo zajedno sa Živim zidom i da uspijemo preokrenuti ovu situaciju koja ne ide na bolje. - kazao je Plazibat. 

izjave predstavnika Živog zida

Komentari