Vojni helikopteri spasili jučer petero ljudi

Vojni helikopteri spasili jučer petero ljudi

Foto: MORH

Jučer poslijepodne i navečer posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a hitnim medicinskim letovima prevezle su pet pacijenata.

Akcije su počele oko podne kada je posada poletjela za Dubrovnik, odakle je prevezla američku turistkinju do KBC-a Dubrava u Zagrebu. Akcija je trajala pet sati. Potom je u dvije intervencije s Hvara do KBC-a Split prevezeno po dvoje pacijenta.

U prvom letu hitno je zbrinut Hvaranin te državljanka Srbije. U drugom letu prevezena je ozlijeđena penjačica iz Francuske, koja se ozlijedila pri padu sa stijene, te Hvaranin kojem je bila potrebna hitna liječnička pomoć zbog ozljeda prsta.

Helikopterske posade su u ovoj godini imale više od 1.100 letova. Prevezli su 427 pacijenata i spašavajući ljude u zraku proveli punih 17 dana. 

helikopterska-posada-20131018-2-01.jpg

Zahvaljujući kontinuiranim humanim misijama kroz hitne medicinske letove te traganja i spašavanja domaćih i stranih pacijenata koje su prepoznate kao značajan doprinos u sigurnom odvijanju turističke sezone Organizacijski odbor Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije u akciji 17. turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku dodijelit će Eskadrili transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Posebno priznanje za uspješno provođenje sezone.

Priznanje će im biti uručeno na svečanoj dodjeli nagrada idući vikend u Punta Skali u okviru manifestacije Dani hrvatskog turizma 2013.

Komentari