Vozilo u smjeru tržištu rada

Vozilo u smjeru tržištu rada Vozilo u smjeru tržištu rada

rzd

Da prate razvoj svjetske tehnologije danas su ponovo potvrdili iz zadarske strukovne škole "Vice Vlatkovića". Na vozačkom poligonu na Relji tako je predstavljena nova, brža i veća verzija električnog automobila kojeg su izradili učenici te škole. Oni su u protekla tri mjeseca pod mentorstvom profesora Ante Ivanca, jedan serijski benzinski automobil preradili u električni kojeg pokreće isključivo struja.

Prošlogodišnje iskustvo izrade prvog takvog vozila bilo je od velike pomoći istaknuo je tom prilikom, ravnatelj škole Tihomir Tomčić:

"Ovo vozilo važno je iz nekoliko razloga, prvo služit će u edukaciji, mi smo izradili i izborni predmet kroz kojeg će naši učenici, smjer automehatroničari učiti raditi na ovakvim vozilima. I naravno program je usklađen s razvojem novih tehnologija, razvojem automobila, i tržišta rada.  Svaki učenik koji će pokazati želju i umijeće, pogotovo na praksi, vjerujem kako će naći svoje mjesto na tržištu rada."

 "Smjer smo automehatroničari,  bilo je dosta teško, nas troje radilo je na vozilu četiri mjeseca….. posao nam se sviđa zato smo i izabrali ovaj smjer" rekli su nam učenici druge godine, Valentino Raspović, Anđelo Pastuović i Toni Paleka koji dodaju kako im ipak nedostaje zvuk benzinskog motora.

Komentari