Vrtićima financijska pomoć za obnovu

Vrtićima financijska pomoć za obnovu

Kako bi se demografske prilike u Županiji ravnomjerno razvijale resorno Ministarstvo odobrilo je 9 milijuna kuna kojima će se poboljšati infrastruktura i materijalni uvjeti u dječjim vrtićima, izvjestila je Agencija za razvoj zadarske Županije Zadra nova.

18 vrtića zadarske Županije dobilo je tako priliku nadograditi postojeću infrastrukturu a Ministarstvo je samo prepoznalo trend iseljavanja stanovništva iz okolice i da bi se svi dijelovi Županije ravnomjerno razvijali potrebno je  konkrento pomoći ,kaže Sanja Peričić ispred županijske razvojne agencije Zadra nova:


" Vezano je uz pripremu razvojne županijske strategije kada smo vidjeli da je problem u ruralnim i udaljenim područjima gdje je kronično nedostaje smještajnih kapaciteta za djecu predškolske dobi".

. Novčanu pomoć će dobiti vrtići u Benkovcu, Biogradu, Galovcu Kalima, Kukljici, Novigradu. Pašmanu, Polači, Poličniku, Posedarju, Preku, Privlaci ,Salima, Stankovcima, Sukošanu, Tkonu i Zemuniku donjem ali i Zadru unatoč tome što ima visoku razinu opremljenosti i pokrivenosti potreba. Netko u tim poboljšanim uvjetima treba i raditi pa se stimulacija za djelatnike vrtića nastavlja dalje:

" Zadra nova je također pripremilapomoć  za dvije skupine vrtića iz nekoliko gradova i općina a vezano je za osiguranje dvosmjenske nastave, rad poslijepodne i obuku predškolskih odgajatelja. Ovaj je natječaj iz europskih fondova, zatvoren je prošloga petka a ponovno se otvara 1. rujna."

Sredstva za provođenje Porgrama su osigurana u Državnom proračunu za 2018 tu ali plan nije kratkoročan jer je dio provedbe mjera demografske i migracijske politike te su sredstva za ovu te iduću godinu u visini od preko 177 milijuna i 500 000 kuna.

Komentari