Za dvije godine na Crvenim kućama 100 jeftinih stanova

Za dvije godine na Crvenim kućama 100 jeftinih stanova

Radio Zadar

Za dvije godine će u POS-ove stanove na Crvenim kućama useliti 100 obitelji. Ugovore su u zadarskoj gradskoj vijećnici; potpisali su ih gradonačelnik Branko Dukić, ministar državne imovine Goran Marić te direktor APN-a Slavko Čukelj, a na svečanosti je bio i ministar graditeljstva Predraga Štromara.

Prosječna cijena kvadrata stana u Zadru je oko dvije i pol tisuće eura. Na lokaciji Crvene kuće, temeljem danas potpisanih ugovora, do 2021. izgradit će se stotinu stanova čiji će kvadrat biti osjetno jeftiniji od tržišne cijene. Obećao je to potpredsjednik Vlade, Predrag Štromar:

Cijena će biti sigurno upola od one koja je na tržištu. Maksimalna cijena stana može biti 1250 eura po kvadratu i ona neće prijeći taj iznos.

Na ovaj način omogućavamo mladima da zasnuju obitelj u Zadru, kazao je gradonačelnik Branko Dukić:

Grad Zadar smanjuje i cijenu vrtića, gradimo nove i obnavljamo stare škole. Tako vjerujem da ćemo zajedničkim snagama da ponovno krenemo i dalje, da napravimo i drugih 100 stanova.

Zemljište na Crvenim kućama Zadru je darovala država, a ministar državne imovine, Goran Marić ističe kako je ovo najbolji način razvoja:

Očito je da Zadar ne miruje, Zadar stalno razmišlja o budućnosti i samo na ovakav način, aktiviranjem dugogodišnje zapuštene imovine možemo i gospodarski i demografski revitalizirati Hrvatsku i to činimo.

Danas su potpisani i ugovori kojima će se omogućiti izgradnja za prometnice za Gospodarsku zonu Crno i novo gradsko groblje te tabularna isprava kojom će se gradska OŠ Smiljevac moći uknjižiti na sve nekretnine koje čine školu.

Komentari