Za kapitalni zadarski projekt bespovratnih 33 milijuna i 150 tisuća kuna

Za kapitalni zadarski projekt bespovratnih 33 milijuna i 150 tisuća kuna Za kapitalni zadarski projekt bespovratnih 33 milijuna i 150 tisuća kuna

Na početku smo realizacije kapitalnog zadarskog projekta - poručio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić s konferencije za novinare povodom odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju projekta Centra za mlade u prostoru bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića.

Simbolično, gradonačelnik Dukić se javnosti obratio ispred ulaza budućega Centra: Projekt Centra za mlade, uspješno je prošao i posljednju fazu postupka koji je prethodio odluci o financiranju te mu je kroz operativni program konkurentnost i kohezija dodjeljeno bespovratnih 33 milijuna i 150 tisuća kuna. Upravo ovaj prostor i njegova buduća namjena na najbolji način pokazuju naša nastojanja revitaliziranja napuštenih i zapuštenih urbanih prostora i integraciju mladih. I sada smo tu na početku realizacije kapitalnog zadarskog projekta, projekta mladih i projekta zadarske budućnosti, rekao je zadarski gradonačelnik.

Odobrena bespovratna sredstva čine oko 83 posto prihvatljivih troškova financiranja dok će preostali dio, odnosno 6,5 milijuna kuna, osigurati Grad Zadar. 

Što će se nalaziti u Centru, otkrio je Šime Erlić, pročelnik upravnog odjela za EU fondoveu prizemlju samoga Centra, predviđeni su prostori za Udruge i za mlade odnosno za izvedbene djelatnosti, prostor igraonica, prostori za različite izvedbene umjetnosti poput plesa, drame, koncerata, filmova i projekcija. Jedna velika multimedijalna dvorana sa preko 250 sjedećih mjesta od 500 kvadrata, dok je kat, odnosno ova druga etaža predviđena za uredske i administrativne prostore naših Udruga. Vi znate koliko naše Udruge sa područja grada vape za novim prostorima. Mislim da je ovo jedna strateška stvar za sve udruge sa područja grada koje se bave kulturom i mladima jer će se pod istim krovom moći objediniti i u nekakvoj sinergiji ponuditi nove sadržaje za mlade. Ne smije se izostaviti da ovo nije samo prostor Centra za mlade već kad se obnovi zgrada, tisuću kvadrata će biti dodijeljeno Gradskoj knjižnici. Prostor će biti povezan tunelom jer se to krilo nalazi odmah nasuprot današnjeg prostora, rekao je Šime Erlić.

Preuzmite datoteke

qqqqqq 39,2 kB

Komentari