Za kraj Zadarskog kazališnog ljeta „From Shakespeare with love“

Za kraj Zadarskog kazališnog ljeta „From Shakespeare with love“

Za kraj 23. Zadarskog kazališnog ljeta večeras i sutra u prekrasnom ambijentu palače Grisogono - Vovo s početkom u 21:30 sati ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar na staroengleskom jeziku „FROM SHAKESPEARE WITH LOVE“ u adaptaciji i režiji Mie Zare.

Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, a tijekom predstave poznata zadarska gitaristica Melita Ivković izvodi srednjovjekovne skladbe Johna Dowlanda. 

Igraju: Mia Zara, Nicholas Bright i Renato Pizek. 

Predstava je premijerno izvedena na 22. Zadarskom kazališnom ljetu 2016. povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea te je dobila izvrsne kritike od strane publike i medija.

Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela (Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što) stvorena je ljubavna priča.

"From Shakespeare with love" donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi  recitiranih na izvornom jeziku kojim su i napisani, a protagonisti priče su ljubavnici koji se suočavaju sa svim aspektima ljubavi: od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu i želje za osvetom  do tragičnog završetka.

Komentari