Za kriminalce granice nisu važne

Za kriminalce granice nisu važne

Foto: Ilustracija

Višemjesečno istraživanje zadarske i šibenske policije, te policije Srbije, BiH i Crne Gore i Interpola urodilo je plodom. Privedeni su lopovi koji su u rujnu prošle godine iz zadarske sportske lučice ukrali gliser vrijedan 300 000 kuna.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Srbije i 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, koje se sumnjiči da su s još tri osobe, sredinom rujna 2017.godine u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, otuđili gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan preko 300 tisuća kuna. 

37-godišnjaka se sumnjiči da se s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice ukrali gliser hrvatske zastave, dužine 8 metara, te njime  tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu. 

48-godišnjaka se sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila,  s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći pri tom terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama. 

37 i 48-godišnjak su u srijedu uhićeni na šibenskom području te su,  uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja.

 

Komentari