Za predškolce i mlađe školarce Višnjik pokrenuo sportsku školu

Za predškolce i mlađe školarce Višnjik pokrenuo sportsku školu

Nel Pavletic/PIXSELL

Š.C. Višnjik pokreće Univerzalnu sportsku školu za djecu predškolske i rane školske dobi. Odvijat će se tri puta tjedna, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a cijena će biti 200 kuna, priopćeno je iz centra Višnjik, uz napomenu da će s djecom raditi stručnjaci kineziolozi.

Ovaj će se program realizirati na terenima cijeloga športskoga centra, u optimalnim infrastrukturnim uvjetima, te pod nadzorom stručnjaka, kineziologa. Za program, koji predviđa rad triput tjedno u odgovarajućim terminima u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, osigurana je potrebna oprema (loptice, vijače, kolutovi…) da bi svaki dio programa bio svrhovit i djelotvoran u općem cilju poticanja višestranoga psihosomatskoga razvoja djece, razvoja zdravstvene kulture sa svrhom čuvanja i unapređenja vlastitoga zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenja dječje potrebe za kretanjem, to jest vježbanjem temeljem čega će se stvoriti čvrsta trajna navika zdravog načina življenja.

Program će, uz ostalo, omogućiti zadovoljenje dječje potrebe za igrom, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, podizanje motoričkih dostignuća, a program kao takav utjecat će na podizanje i razvitak moralnih obilježja u djece i njihovih radnih navika, na razvoj i održavanja samodiscipline, samostalnosti u radu, te pomaganju drugima i u poštovanju pravila igre.

Cijena programa univerzalne sportske škole iznosi 200,00 kuna mjesečno, a svi zainteresirani za ovaj program mogu se javiti na mobitel 098/922 79 26 ili na e-adresu: sportska.skola@visnjik.hr.

Komentari