Zabranjen prosvjed u Petrčanima - došao i Enio Meštrović, obećao pomoć

Zabranjen prosvjed u Petrčanima - došao i Enio Meštrović, obećao pomoć Zabranjen prosvjed u Petrčanima - došao i Enio Meštrović, obećao pomoć

Foto/ HTV Centar Zadar

Zbog zakašnjele prijave prosvjednog skupa zadarska je policija zabranila je okupljanje koje je za danas poslijepodne najavljeno u Petrčanima. Organizirao ga je Duje Staništić, bivši gradski vijećnik nakon medijske prepiske sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Izravni povod bila je prometna nesreća u Petrčanima, kada je pobješnjeli Belgijanac teško ozlijedio trudnicu, koja je kasnije izgubila dijete. Stanišić je u javnom obraćanju za nesreću neizravno optužio zadarsku Gradsku vlast ustvrdivši da ne ulaže u prometnu infrastrukturu zbog čega u Petrčanima se događaju slične prometne nesreće.

Na prosvjedu se okupilo oko 50-tak nezadovoljnika koji su nakon što im je priopćeno da se skup ne smije održati, petominutnom hodnjom preko pješakog prijelaza državne cesti Zadar - Nin -Vir, na ulazu u Petrčane zaustavili promet.
S obje strane prometnice se stvorila poduža kolona vozila, no sve je proteklo bez incidenta. Na prosvjed je stigao i potpredsjednk Gradskog vijeća Enio Meštrović želeći dati podršku Stanišiću i nezadovoljnim Petrčancima.

Petričane prosvjed - Dije Staništić, Enio Meštrović i mještani

Komentari