"Zadar đira i kombinira" bez automobila

"Zadar đira i kombinira" bez automobila

Grad Zadar u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, od 16. do 22. rujna obilježava Europski tjedan mobilnosti. Europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva ljude da iskušaju alternative vožnje automobilom.

 Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, Grad Zadar i ZADRA NOVA pozivaju građane da se u petak na posao upute biciklima. Sve one koji podrže inicijativu pod nazivom ZDravi ĐIR, očekuje besplatni zdravi doručak koji će se dijeliti u petak 21. rujna od 07.00 do 08.00 sati kod mosta na Branimirovoj obali. Pored zdravog doručka, biciklistima će se dijeliti i kuponi za sudjelovanje u nagradnoj igri u kojoj prvonagrađeni osvaja gradski bicikl, a drugo i trećenagrađene očekuje vrijedna biciklistička oprema.

Osnovni dugoročni cilj EU-a je ne korištenje automobila koji koriste konvencionalna goriva do 2050. godine. 

Poseban naglasak inicijative “Zadar đira i kombinira” u sklopu tjedna mobilnosti, stavljen je na promociju javnog prijevoza, biciklizma i šetanja. Promjenama navika i načina kojima svakodnevno idemo na posao ili u kupovinu, školu ili na fakultet, možemo značajno doprinijeti smanjenju gužvi, zdravijem življenju i poboljšanju ukupne kvalitete života u gradu.

Program tjedna mobilnosti uključuje brojne aktivnosti u petak 21. i subotu 22. rujna 2018., kada će biti organizirane nagradne igre, panel diskusije, igre za najmlađe, izložbe i razne druge aktivnosti s ciljem animacije građana.

Službeni program Tjedna mobilnosti u Zadru možete preuzeti na sljedećem linku: shorturl.at/dmzP6

Pratite nas na našoj službenoj Facebook stranici – Europski tjedan mobilnosti - Zadar

 

Komentari