Zadar očekuje prvo izdanje Derivat festivala

Zadar očekuje prvo izdanje Derivat festivala

foto: Derivat PR

Bendovi Let3 i Repetitor predvodit će lineup prvog izdanja Derivat festivala, u produkciji Teatra VeRRdi, 19. srpnja u Zadru, na lokaciji parkirališta bivše vojarne u ulici Stjepana Radića. Bit će i brojnih popratnih sadržaja.

Ovo nije samo glazbeni event, nego sajmište kultura kojim predstavljamo i izdavaštvo, manufakture pa i gastronomije uz druženje te snažan i profiliran glazbeni sadržaj s Let 3 i Repetitorom kao hedlajnerima, kažu organizatori Nenad Pepić i Juraj Aras.

Derivat je glazbeni i društveni događaj festivalskog karaktera, jasno profilirane estetike i društveno odgovornog djelovanja koji promiče druženje, altruizam, pacifizam i razmjenu dobara, stvarnih, intelektualnih i kulturnih. Cilj mu je integracija još uvijek zapuštenog prostora bivše vojarne u javni život grada uz afirmaciju projekta Grada Zadra koji već godinama radi na otvaranju Centra za mlade u zgradi pored koje se odvija program Derivata. Tehnički postav uključuje ograđeni park s igralištem, s pozornicom i popratnim sadržajima. Uz pozornicu na kojoj će se odvijati glazbeni program bit će tu i sve popularnija inačica Banka na rivi, započetog kao Banak na dvoru, gdje će se naći manji štandovi raznih sadržaja, od craft piva, fanzina, rukotvorina i hrane do promotivnih štandova organizacija koje djeluju na hrvatskoj nezavisnoj sceni, sve pod imenom – Banak na Derivatu.
Zadar kao jedan od većih gradova, nema niti jedan festival rock glazbe niti elektronske glazbe u najširem poimanju ovih žanrova, a organizatori poručuju - zajedno učinimo promjenu! 

Festival organizira Teatro VeRRdi, a projekt podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra, Zadarska županija i sponzori.

Ulaznice u pretprodaji za sada se mogu kupiti samo na Entriu po cijeni od 80 kn, a o fizičkim prodajnim mjestima i korekcijama cijena bit ćete pravovremeno obaviješteni

https://www.entrio.hr/event/derivat-festival-let-3-repetitor--6427?fbclid=IwAR23zMGr21f0pRo6JX5nk70meBMwe1AsEea9paGpMun9dou_9cxXrz9j8x8

Komentari