Zadar postaje domaćin 11 Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Zadar postaje domaćin 11 Međunarodnog natjecanja pjevačkih zborova

Pred nama je 11 to međunarodno natjecanje pjevačkih zborova Zadar, događaj koji okuplja pjevače iz Europe i svijeta a u četiri dana trajanja nastupit će 14 zborova. Pjevat će se na atraktivnim lokacijama u gradu.

Glazbena priča počinje idući četvrtak a otvaranje će upriličiti slovenski zbor Filharmonije, Zadranima se predstavljaju sa suvremenim programom sa autorima 20 i 21 stoljeća. Tomislav Košta umjetnički ravnatelj i utemeljitelj natjecanja osvrnuo se na ugođaj koji natjecatelji stvore pri dolasku u Zadar kao i ima li problema sa smještajem u turističkoj sezoni:

Košta:

"Zborovi dolaze u Zadar puni dobre volje i veselja koje glazba nosi, bez obzira što je tu petstotnjak ljudi, lijepo je organizirati takvo nešto i nije nikad bilo problema"

Kako će glazbena priča izledati objasnio u ime Upravnog vijeća natjecanja Igor Cecić:

Cecić: 
"Dolaze nam iz Njemačke, Češke, SAD a, Slovenije, Litve i Švedske te osam hrvatskih zborova. Natječu se u dvije kategorije, to su mješviti zborovi te muški i ženski zborovi kojih je tri."

Ako i nemate namjeru ciljano pratiti zborove ništa zato jer ih i šetajući gradom možete pratiti dodaje Tomislav Košta:

Košta :
"Imat ćemo izravni prijenops događaja, na Poljani Šime Budinića imat ćemo monitore gdje će prolaznici imati priliku vidjeti zborove koji se natječu"

Pjevat će se po najpoznatijim lokacijama u gradu. Od Kneževe palače preko morskih orgulja na Narodnom trgu pa do Hrvatskog narodnog kazališta. Završetak je u nedjelju. 27. svibnja u Katerdrali Sv Stošije kada će na Euharistijskom slavlju nastupiti Zbor iz SAD

Komentari