Zadar wine Festival treći put

Zadar wine Festival   treći   put Zadar wine Festival   treći   put

Ivan Čapeta i Ivan Stiblik

Zadar wine Festival održat će se po treći puta 6. i 7. mog travnja u Arsenalu. Osim radionica i edukacije zainteresirani će se imati priliku kroz manifestaciju 10 dana restorana upoznati sa posebno osmišljenim jelovnikom koji uključuje hranu i čašu vina od jednog zadarskog vinara.

 Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.Ipak uvertira Festivalu bit će od 27. ožujka do 5. travnja u vidu manifestacije 10 dana restorana :

" Gdje će 10 restorana s Poluotoka ponuditi 3 slijeda hrane uključujući i čašu vina zadarskog vinara po cijeni od 110 kuna", kaže Ivan Stiblik, prvi čovjek organizacije Festivala.

Cilj je manifestacije pozvati građane na Poluotok, probuditi restorane iz dugog zimskog sna te kroz ponudu upoznati građane sa zadarskim vinarima. Jedan od restorana koji će tom prigodom otvoriti vrata je "Pašta i svašta" vlasnika Ivana Čapete:

" Ovo je fenomenalan primjer poduzetničke aktivnosti koji izravno utječe na pozicioniranje unapređenje i brendiranje destinacije te najvažnije, smanjenje i utjecaj na tradicionalni problem sezonalnosti na našoj obali".

Prvi čovjek Zadar wine festivala prvi je i zasad jedini sommelier u Zadru. Htio da Zadar postane sommelierski centar u Dalmaciji obzirom da je proizvodnja vina i cijela vinska priča u Zadru u punom zamahu, najbrže je rastuća u cijeloj zemlji te uživa potporu gradske i županijske vlasti. U ovom trenutku zadarski kraj ima do 10 respektabilnih proizvođača vina koji će jednog dana postati osovina buduće vinske regije, istaknuo je Stiblik.

 

Komentari