Zadarske vučne službe ogorčene uvjetima natječaja

Zadarske vučne službe ogorčene uvjetima natječaja

foto: M. Gugić / HRT centar Zadar

Predstavnici tvrtki zadarskih privatnih vučnih službi, sazvale su jutros izvanrednu konferenciju za medije želeći upozoriti, kako javnost tako i nadležne institucije, na koji način državne tvrtke, Hrvatske ceste i HAC-ONC, pogoduju već duži niz godina jednoj tvrtki u dodjeljivanju poslova.

Više o uvjetima natječaja rekao nam je predstavnik Zadar transa, Josip Deur:

Hrvatski Autoklub kao najmodernija centrala u Republici Hrvatskoj, što se mora priznati, nije ispunjavala uvjete na javnom najtečaju. Nije mogla ispuniti uvjete iz razloga jer su tražene besmislice za uklanjanje teretnih vozila i autobusa. Tražili su minimalno poznavanje 7 stranih jezika, tražili su uvjerenje B2, dakle profesora u srednjoj školi, svaki zaposlenik u call centru mora imati karticu o ulaska-izlaska na radno vrijeme. Call centar je morao imati 24 satnu zaštitu… U biti raspisali su natječaj da nitko ne može ispuniti te uvjete nego ORYX grupa, jedini ponuđač koji se na kraju krajeva i javio na taj natječaj.

Josip Deur, generalni menager Zadar transa, smatra kako je baš njegova tvrtka dala najbolju ponudu, sa 47% ukupne naknade svih poslova koje bi izvršili te tvrdi da natječaj nije proveden po zakonu.

Podnjeli su i žalbu Državnoj komisiji zbog uvjeta natječaja no, tvrdi, dosad ništa nije napravljeno po tom pitanju. Iz tog razloga, zadarske vučne službe i njihovi partneri, koje imaju diljem zemlje, zaprijetili su dolaskom kamionima na Markov trg, pred zgradu Vlade, ukoliko premijer Andrej Plenković ne bude imao sluha za probleme koje ih muče.

josip.jpg  dok.jpg

Komentari