Zadarski Forum: Queen real tribute Symphony

Zadarski Forum: Queen real tribute Symphony

Večeras na zadarskom Forumu Queen Tribute Band izvodi najveće uspješnice jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena. Nastupit će uz podršku simfonijskog orkestra, a gošća koncerta je zadarska sopranistica Nela Šarić koja će izvesti hit Barcelonu.

Na Forum dolazi najbolji europski Queen real tribute sastav, koji trideset godina predano radi i živi stvaralaštvo Queena, u pratnji Muzikon orchestra, te će na pozornici nastupiti preko 50 uigranih profesionalnih glazbenika izvodeći neke najveće hitove grupe Queen.

Nela Šarić, svjetski poznata sopranistica, izrazila je veliko zadovoljstvo i čast što će gostovati na ovom koncertu u duetu sa vokalistom Ivanom Ristanovićem, u izvedbi pjesme “Barcelona” te izjavila: 

       Sretna sam i počašćena što ću imati priliku utjeloviti glas tako jedne svjetske operne legende, Moserrat Caballe. Moram priznati kako nisam očekivala toliku profesionalnost i kvalitetu Queen real tribute sastava, koja se u dijelu tribute bendova s ovih prostora rijetko viđa. Mislim da Zadar još uvijek nije svjestan koga će imati prilike slušati na Forumu 20. srpnja, ali vjerujem da će tada postati svjestan.

       Ivan Ristanović Rista, sin kulturnog atašea, koji je kao dijete obišao čitav svijet, je utjelovljenje i nevjerojatna reinkarnacija Freddia Mercury-a. U nekoliko navrata prilikom naše suradnje, posvjedočio sam ozbiljnosti i profesionalnosti Ristanovića i čitavog benda. Ljudi razgovaraju uz večeru na engleskom i potpuno su pred nastup fokusirani do detalja na izvedbu na bini. Svjestan da u glazbenom i scenskom nastupu izvodi glazbenog Messia, satima se upjevava pred koncert, a za scenski nastup održava vježbe sa profesionalnim koreografom - istaknuo je organizator Borut Gatara.

Organizator Borut Gatara i zadarska sopranistica Nela Šarić, izjave

Komentari