Zadarski HSP AS nakon ostavki: Uskoro odluka pridružujemo li se Bruni Esih

Zadarski HSP AS nakon ostavki: Uskoro odluka pridružujemo li se Bruni Esih Zadarski HSP AS nakon ostavki: Uskoro odluka pridružujemo li se Bruni Esih

Foto: Ilustracija

Čelnici zadarskog HSP AS-a podnijeli su ostavke na svoje dužnosti. Razlog, neslaganje s vodstvom stranke koje, tvrdi donedavni predsjednik zadarske podružnice Mate Lukić, ne želi ujedinjenje desnice. Zasada se još ne izjašnjavanju hoće li se pridružiti stranci Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića.

Tu će odluku, kažu donijeti uskoro. Na lokalnoj razini nastavit će podržavati koaliciju s HDZ-om.  

Naša vizija je ujedinjene desnice i to smo uspjeli napraviti na lokalnoj razini – kaže donedavni predsjednik zadarske podružnice Mate Lukić.  Došli smo do prijelomnog trenutka gdje smo krenuli u razgovore i s neovisnim opcijama, primjerice u Bibinjama, Posedarju i Benkovcu no tim je ljudima najveći problem naše stranačko vodstvo koje je zadovoljno sa sadašnjim stanjem:

Ja sam predložio to svojim članovima svima, hoćemo li i dalje ostati na tih nekih par posto na lokalnom nivou ili ćemo ići masovnom objedinjenju desnice. A što se tiče vrha stranke njihova politika se apsolutno kosi s našim načelima. Znači mi želimo objedinjenje desnice, želimo snažnu desnicu, a oni se eto zadovoljavaju s tim je kako je.   

Nakon ovakvog istupa u javnosti očekuje kako će biti isključeni iz stranke, a za nekoliko dana održat će sastanak na kojem će odlučiti što dalje.

Ja ne mogu reći da mi idemo prema Bruni Esih, jer ja ne mogu donijeti tu odluku. Ta odluka će biti donesena kroz par dana nakon što će svi dužnosnici bivši, tj. za mene su i dalje dužnosnici, imat ćemo zajednički sastanak zajedno sa svim tim ostalim nezavisnim vijećnicima, načelnicima s lokalne razine s kojima smo mi u kontaktu i dobrim odnosima i čak s nekim dužnosnicima iz drugih stranaka koji nam se žele pridružiti i što ćemo dalje napraviti mi ćemo odlučiti zajedno. Ali definitivno tražimo sebi misto pod nebom di ćemo svi biti isti i di će napokon ta desnica biti bez 30 različitih predznaka HSP-a itd. itd.

Mogućnost osnivanje nove stranke odbacuje. Očekuje kako bi nakon okupljanja trebali postati druga snaga po jakosti u županiji

Bar po broju mandata po općinama i gradovima po županiji i sigurno ćemo biti broj 2 poslije HDZ-a. Mi sad imamo oko 20, malo više vijećnika po općinama i gradovima, a očekujemo još 20-ak da će nam se pridružiti tako da je to već zanimljiva brojka.

Također ističe da i dalje ostaju HDZ-ov koalicijski partner i u gradskom i u županijskom vijeću te u općinama gdje zajedno drže vlast. 

prilog Božidara Kolege

Komentari