Zadarski mališani uprizorili Posejdonov bijes

Zadarski mališani uprizorili Posejdonov bijes Zadarski mališani uprizorili Posejdonov bijes

Prošle subote polaznici radionica zadarske radionice Budilice odigrali su predstavu "La rabbia di Poseidone" (Posejdonov bijes) na talijanskom jeziku, u Kazalištu lutaka Zadar. Na pozornici je nastupilo 63 djeteta u dobi od tri do 13 godina.

Sve su karte odmah bile rasprodane uz oduševljenje publike, mnogobrojne djece i roditelja. 

Mali glumci su uz vodstvo stručnjaka sudjelovali i u postavljanju predstave, u svim segmetima  od realizacije, scenografije, koreografije i teksta. Poruka ove priče je naglasiti važnost ekologije uz očuvanja prirode i mora. 

Budilica je tvrtka za usluge poduke u kojoj se već četiri godine održavaju raznovrsne kreativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Djeca pohađaju likovne, glazbene i plesne radionice, satove sviranja, lutkarske igrokaze, program malih istraživača, te tako kroz glumu, situacijski pristup i igru usvajaju osnove talijanskog jezika.

Firmu su osnovale Sanda Franić, prof. talijanskog jezika i književnosti i pedagogije, Dragana Drezga, prof. njemačkog i talijanskog jezika i književnosti, Jasmina Bezak, odgojitelj i Diana Blažić Subašić, prof. talijanskog i francuskog jezika i književnosti.

Komentari