Zadarski pisci objavili tri nova izdanja

Zadarski pisci objavili tri nova izdanja Zadarski pisci objavili tri nova izdanja

Udruga ZaPis

Udruga Zadarski pisci ZaPis koja deset godina stvara i djeluje u našem gradu, ovih je dana u Guma baru predstavila jedan od tri nova naslova iz vlastite naklade, zbirku kratkih priča "Samo se ti sjećaj", kojima je u fokusu grad Zadar.

Gostujući u eteru Radio Zadra, predsjednica udruge ZaPis Iva Pejković nije krila zadovoljstvo i ponos što su ove godine čak tri izdanja ugledala svjetlo dana. Posebice jer se radi o vlastitoj nakladi jedne male udruge koja već deset godina kontuirano djeluje u Zadru i Zadarskoj županiji. 

- Dogodilo se sasvim spontano da je na zadanu temu "Zadar" svih trinaest autora krenulo pisati o svojim sjećanjima, pa smo se odlučili zbirci kratkih priča dati ime "Samo se ti sjećaj", kroz smijeh nam je otkrila Iva Pejković. 

Iako je Zadar okosnica svih priča zadarskih pisaca, nije to Zadar kakav se "prodaje" putem turističkih marketinških kampanja, trinaest autora kroz svoje je junake čitatelje povelo na brojne zadarske lokacije i "situacije" bez imalo uljepšavanja.

- Neke su priče humoristične, neke tužne, melankolične, neke se bave prošlošću, a neke budućnošću. A čak i kada ga seciraju i kritiziraju, to rade jer ga - vole, dodala je Pejković i istaknula kako su zbirku u vlastitoj nakladi objavili uz pomoć Grada Zadra i Zadarske županije.

Zbirku je uredila Lada Vukić, a svaka je priča dobila i posebnu ilustraciju za koje je zadužen Ivica Vihar, koji nažalost nije dočekao vidjeti svoje djelo - ukoričeno. Svojem prerano preminulom prijatelju ZaPisovci su na samoj promociji organizirali malu video - izložbu ilustracija.

U zbirici "Samo se ti sjećaj" nalaze se priče 13 autora: Želimir Periš, Robert Nezirović, Lada Vukić, Mirjana Mrkela, Vlatka Basioli, Igor Eškinja, Mario Padelin, Andreja Hrašćanec Malta, Elvis Serdar, Ivan Čeperković, Marija Zekanović, Mirko Jamnicki Dojmi, Iva Pejković.

Dok ćemo na promociju nove zbirke pjesama članova udruge Zapis morati pričekati do siječnja, u Gradskoj knjižnici Zadar nas u srijedu 11. prosinca očekuje promocija još jedne zbirke kratkih priča, autorice Ive Pejković simpatičnog naziva "Vošta do Tokija" za koju Pejković kaže:

- Naziv je nastao prema grafitu koji je pisao na jednom portunu na Voštarnici. Kvart u kojem živim je jako živopisan i neprestano me inspirira. Svakodnevno gledam kako se mijenja, kako raste apartmanizacija pa onda i količina otpada. S druge strane tu je neziostavni KvartArt festival i sama Gradska knjižnica u kojoj ću predstaviti knjigu. 

Komentari