Zadarski sportaši darovali krv

Zadarski sportaši darovali krv

Na Odjelu za transfuziju Opće bolnice Zadar danas je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na inicijativu zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara te Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Među prvima su se, uz zadarske novinare, odazvali boksač Toni Filipi, predstavnici Nogometnog i Košarkaškog kluba Zadar, članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević, djelatnici Zadarske Županije predvođeni zamjenikom župana Šimom Mršićem … Kasnije je pristizalo još Zadrana, sportaša i “običnih” građana te je danas prikupljeno 25 doza krvi pa i možemo reći da je ova akcija uspjela!

– Od srca hvala svima na odazivu i posebno hvala osoblju Odjela za transfuziju te gospodinu Branku Kolanoviću iz Crvenog križa. Osim prikupljenih doza krvi, veliki plus ovakvih akcija je i stalno podizanje svijesti o važnosti darivanja krvi. Darujte krv, jer taj, za nekoga mali dar, nekom drugom može spasiti život– kazao je Željko Kapelari, predsjednik HZSN Zadar.

Krv se na Odjelu za transfuziju OB Zadar može darovati svaki tjedan i to utorkom od 7:30 do 14 sati, srijedom od 14 do 19 i petkom od 7:30 do 13:30.

Komentari