Zadarski stožer: jedan preminuli, dvoje novozaraženih

Zadarski stožer: jedan preminuli, dvoje novozaraženih

NA Covid odjelu zadarske bolnice od koronavirusa preminuo je muškarac star 85 godina, koji je u bolnicu primljen zbog druge bolesti. Danas na našem području je još dvoje novooboljelih. Žena čiji su članovi obitelji ranije zaraženi, te muškarac koji je testiran uoči liječenja u OB Zadar

U Zadarskoj županiji jedna je osoba preminula na COVID odjelu, javio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu primljen zbog druge bolesti i rutinski je testiran. Pokop preminule osobi obavit će se prema posebnim protuepidemijskim mjerama i prema posebnom protokolu. Na području Zadarske županije danas su dvije novozaražene osobe. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli, a drugi slučaj je oboljeli muškarac koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti. Nakon pozitivnog nalaza zadržan je na COVID odjelu.
U samoizolaciji je 87 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 10 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja mjere.

Komentari