Zadarski učenici educiraju kolege iz Turske

Zadarski učenici educiraju kolege iz Turske

Zadarska medicinska škola "Ante Kuzmanića" nastavlja s aktivnostima u sklopu Comeniusovog projekta "Working With Dr. EUOz" kojeg je osmislio njihov profesor Edin Kadić. Ideja je razmjena učenika i znanja, a uz zadarsku sudjeluje još pet škola iz Belgije, Poljske, Češke, Njemačke i Turske.

Ovoga tjedna u našoj školi borave turski učenici koji zajedno sa domaćinima rade na projektu, te obradi i prevenciji ozljeda u raznim strukama. Više o svemu, profesor Kadić:

 Kako je tu većina strukovnih škola, ideja je da moja škola koja je medicinska, odnosno da moji učenici istraže moguće ozljede koje se najčešće događaju u pojedinim zanimanjima koja se izučavaju u tim školama ,te zajedno sa učenicima iz škola-partnera obrade prvu pomoć i prevenciju tih ozljeda - istaknuo je profesor Kadić.

Prvi dojmovi su super, učenici su dobri i zanimljivi. Moja želja da kroz ovaj projekt upoznam druge ljude, kulture, da ostvarim neke kontakte, sutra možda i važne za moje poslovanje - rekla nam je učenica Emila Čvrljević koja se školuje za medicinsku sestru.

Završetak projekta koji se provodi uz potporu Agencija za mobilnost i programe EU planiran je u proljeće 2015. u Zadru ,kada bi trebao biti predstavljen i finalni dio projekta,  europski priručnik prve pomoći "Rad sa Dr. EUOzom".

Komentari